Het heeft een wonderlijke werking op groepen: lachyoga. Wat is de oorsprong van lachyoga, en waarom werkt het zo goed?

Tja “is het team al hecht genoeg om zo’n experiment aan te gaan?” schiet er door je hoofd. Gewoon doen, dacht ik. Het resultaat was geweldig. – Directie Stout groep

We wilden als management de balans opmaken over hoe we het doen na een aantal ingrijpende veranderingen in de organisatie en welke uitdagingen er voor ons als individu en als management zijn. Met ondersteuning van Blom Psychologen PhD hebben we dit proces opgestart om los te komen uit de dagelijkse praktijk. Dit was een goede katalysator voor het groepsproces. – Directie CNB

De oorsprong van lachyoga

De lachyoga-beweging is geboren in 1995. Dr. Kataria, een medische doctor, begon met slechts 5 personen in een stadspark van Mumbai. Het ‘lachen zonder reden’ werkte uitermate aanstekelijk en al snel breidde het concept zich uit over de Verenigde Staten, Canada, Europa en het Midden-Oosten.

De werking van lachyoga voor het team

De wondere werking van lachyoga zit in het ‘verblijden en verbinden’. Het hoofd raakt leeg en maakt plaats voor positieve energie. Met de ontspanning komt een meer open, speelse en kwetsbare verbinding tot stand. Daarmee is een nieuwe uitgangspositie voor overleg geboren.

Blom Psychologen PhD past lachyoga in bepaalde programma’s toe. Ze verzorgt daarnaast workshops in het Nederlands en Engels voor groepen van circa 10 tot meer dan 100 personen, van 30 tot 120 minuten.

david en ik gezondNU (1 van 1)-2

dr. David en drs. Sarah Blom